Thursday, August 18, 2011

Cara Nak Kenal Handphone Original @ Tidak

Tadi lily ngan mak aku berdebat..Link
Korang nak tahu pasal apa?
Dorang berdebat dengan hebat sekali sebab tak tahu handphone lily nak beli tu original ke tidak..
Sorang ni cakap handphone tu original,
sorang lagi ni kata Made in China larhh!!..
Aiyarkk..
Jadi aku pun carilah jalan nak men'setel'kan masalah dorang ni..
Aku minta tolong ngan en gugel

So cara-cara yang en gugel bagi tau ialah dengan:

  • Tekan *#06# untuk mengetahui nombor IMEI.
Lepas tu,korang ikut langkah yang sama macam kat atas tadi.

  • Tekan *#0000# untuk mengetahui tarikh handphone korang dilahirkan.

Yang penting fokus kat IMEI NUMBER tu.

Apa kebenda IMEI NUMBER tu??

Korang buka handphone korang yang canggih manggih tu.

(Korang jangan baraikan handphone canggih korang tu ..Jahanam kang..aku gak korang salahkan)

Macam ni jer..
Cabut bateri sudah..
Dah tengok nombor IMEI kat belakang tu,korang bandingkanlah sama tak dengan nombor yang korang dah check tadi..

Kalau sama baguslah..
Sebab korang tak kena tipu..
Kalau tak sama ciplak lah tu..

Aku dah cek. Kompom hp aku ori!!hahahahahahah PUAS!!!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment

Post a Comment