Sunday, September 25, 2011

Rumah kena pecah!!! )';

Seperti yang aku janji kat entry nie hari nie aku nak citer pasal umah aku kena pecah dua hari sebelum raya... whooooo sedey wa cakap lu.. walau dalam banyak- banyak barang yang kena curi tu 90% barang mr Hubby tapi aku tetap sedey...

Korang: Eh mana tau dua hari sebelum raya kena? Kan ke raya ke 7 baru balik rumah..
Aku: Ok2 semuanya ketentuan Allah s.w.t meh aku cite ok

Petang tu masa sampai umah mak mentua aku, mak mentua aku ada cakap pegi la ikut abg mie balik pj. Sebab dia nak bawa kakak ipar aku jalan2 kat Masjid India esoknya. Aku macam ala-ala malas jer sebab kesiankan mak mentua aku lagipun. Dia sensorang jer yang terkejar2 buat keje...siah weh,.. aku pun cakap tanak.. mr Hubby pun memula nak ikut tapi cancel cuma kiteorang bagi kunci umah kot2 abg mie nak tumpang tido...so xpayah la sewa hotel kan... satu lagi mr Hubby nak suh dia amik keta kebal untuk simpan kat kg jer.. ok la... settel...

Ingat eh kiteorang balik kampung 29/8/2011 pukul 3.00 petang...

Esoknya berjalan dengan hepy...tolong mak mentua..gurau2 ngan mr Hubby sampaila dalam kul 4.00 petang abg mie call

Abg mie: eh korang balik tak kunci umah ker??
kami: eh kunci la.. solek, grill, selak ngam tombol sumer kunci..
Abg mie: Eh nie grill terbuka..

Aku time tu dah agak... abis... kompom umah dah kena pecah.. mr Hubby dah mua stress.. KENAPA? sebab bini no. 1 dia a.k.a PC kesayangan dia camna?

Abg mie: PC ko tak der pun atas meja..
kami: Hah?? dah takder????????????
Abg mie: Umah korang dah kena pecah nie...bilik sepah...

adoiiiiiiiiiiiiiii... malang bertimpa2... aku sadis sangat... dah la petang raya tu... petang tu abg mie sampai dia ajak kami balik pj tengok umah buat report.. rasa lembik kaki aku.. Sian giler kat mr Hubby.. sumpah kesian kat dia.. macam ayam berak kapur dah... Dia memang sayang giler kowt pc dia tu... adoiii... sumpah setan pencuri tu.. tak kan selamat dunia akhirat dia!!

See... dats y aku tau yang umah kami kena pecah dua hari sebelum raya.. So malam tu aku dengar takbir raya dalam balai ok.. Sadis sungguh sadis.. polis pun datang amik gambar jer.. dan sehinggalah hari nie barang2 tu lesap... meh aku senarai apa yang hilang ok..

Keadaan bilik yang kena punggah )=

Nie set PC mr Hubby... sumer nie lesap included speaker yg kat bawah tu )=

Printer tu memang dah beli.. Baru 3 bulan beli.. alahaiiiii.... )=

Jam hantaran kahwin... Sedih2.. apakan daya.. Tinggal kenangan )=

Set helikopter mr Hubby..

Set mainan mr Hubby sumer dia rembat!!!!

Ada lagi... beg packers tu, set rantai ngan gelang mutiara yang my MIL bagi, 2 tabung kesayangan aku ngan mr Hubby yang dalam tu ada syiling dekat 8ratus dah!, DVD player, ngan beg lappy.. nasib mr Hubby tergerak nak bawak lappy ikut balik kg.. kalau ikut aku memang dah tinggal lappy..huh!!! kira punya kira dekat 10k nilai semua!! yela pC mr Hubby dia da upgrade dekat 7K... PC tu memng dah cun giler tu main game.. Kipas yang dekat PC pun dia rembat!! Satu lagi kain penutup PC ngan TV pun dia ambil!!!demn!!!

Nasib la dia tak amik TV aku ke tak angkut washing machine ke... peti ais aku ker... kalau tak mau meracau aku nak beli sumer tu balik...

Sedikit kemusykilan:
1. Hanya bilik aku kena punggah dan tempat buku2 aku jer yang kena punggah.

2. Barang2 dalam bilik tengah yang letak mainan mr Hubby pun tak berselerak. Dia amik ngan penuh kasih sayang!

3. Bilik lily tak kena punggah langsung padahal dalam bilik lily punya bilik pun ada tabung yang penuh.

4. Sangat hebat dia buat keje dalam masa xsampai 24 jam aku kuar dari umah diaorang dah masuk! Macam tau2 jer kan!!

5.Memang dia macam aim barang mr Hubby jer.. DAN tak sumer orang tau mainan2 milik mr Hubby tu berharga melainkan ....................

So kepada sesiapa yang ternampak terlihat ada barang2 yang sama cenggini bagi la tau eh..kot2 la tu barang aku kan...

2 comments:

  1. smoga pencuri dpt kene tgkp

    ReplyDelete
  2. farah hanim: Amin... semoga doa tu jadi kenyataan (=

    ReplyDelete