Tuesday, June 12, 2012

ustaz vs ustazah

dulu masa zaman sekolah aku suka kalau ustaz yang mengajar subjek agama.. ustaz selalu sempoi dan kelakar.. tapi kalau ustazah mak aiii.... garang dia lain macam.. tu tak kira lagi kalau dia dapat pulas perut..nak nangis je rasa.. yela aku ni lak memang selalu buat hal kan.. selalu la kena aim.. tapi memang... kalau ustazah kan bila selisih ngan aku mesti pandang aku ngan kerek dan ganasnya.. kalu ustaz baik je... uay kelakar..kalau ngajar pun dia selit lawak.. selisih sebelah pun dia senyum je.. bukan sekali dua dari aku sekolah rendah kowt aku ada masalah kalau matapelajaran agama ustazah yang ngajar..hahahaha.. macam macam kan. tapi tu la aku harap kalau ada ustazah2 yang terbaca apa yang aku luahkan nie jangan la sombong ngan student perempuan.. kesian taw.. sampai sekarang kalau ada selisih ngan orang perempuan yang ala ala alim mesti pandang kerek.. kenapaaaaa... jangan buat aku macam nie... kita kan sesama manusia.. sesama islam lagi tu... senyum sikit (=

Published with Blogger-droid v2.0.4

8 comments:

  1. haha..teringat ustaz n ustazah masa tadika dlu...haishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. paah masa tadika takde ustazah cikgu adala..dok ajar nyanyi jee.hahaha

      Delete
  2. nak mention nama ustazah tu bole??? hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. gila hg aku nak mention, mau kena saman..hahaha

      Delete
  3. setuju...kalu ustaz...sempoi jer..kalu ustazah..memang selalunya garang, tapi ada gak yg baik & lembut jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..kan.. ada yg baik tu..tapi kebanyakkannya..aduii...

      Delete
  4. aku masa sekolah dulu pun selalu jadi bahan sorang ustazah ni.
    aku memang ranggi almost semua aktiviti seni aku masuk.. menari, dikir barat, teater, menyanyi
    ustazah ni bara ler kot..siap perli2 aku dalam kelas.
    seolah aku ni penghuni neraka jahanam..
    klu ada subjek agama mula ler gelisah, membengkak jer muka..rasa nak pitam aku..
    nak jer aku ponteng kelas dia tapi aku bukan jenis itu..

    nak kata aku berjaya skrg kerana dia
    tidak sama sekali
    aku maafkan dia tapi maaf yang sukar dilafaz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..kat mana-mana pun ada yg jenis macam nie.. kengkadang tu tak salah nak tegur tapi cara tu.. kalau ustaz boleh buat kita selesa knp selalu ustazah tak leh kan..

      Delete