Saturday, April 14, 2012

Ni kisah semalam gak nie.. tapi time rehat..
aku kat opis tataw nak buat apa.. so layan la movie..
Memula macam tatau nak tengok apa last2 pilih Jidin Sengal.
Sumpah sengal citer nie.
Sangat mampu buat aku ketawa terbahak-bahak..

Bila Jidin menanri macam Beyonce.
Bila Bob yng sangat konfident!
Bila iskandar yang sangat persan sepiking inglis.!hahaha tak ku sangka!!

ok la untuk tatapan korang nah aku kopi kan untuk korang!


JIDIN SENGAL
MULAI: 22 MARCH 2012
PELAKON: Azrul Raja Lawak, Zac Diamond, Wira Raja Lawak, Jue Aziz, Faezah Elai, Amyza Adnan, Norman Hakim, Rosnah Johari, Memey, Mariani


SINOPSIS JIDIN SENGAL
JIDIN SENGAL adalah sebuah kisah komedi tentang Jidin dan Bob Dobot, dua sahabat yang bercita-cita menjadi pelakon terkenal satu hari nanti. Jidin yang sengal tapi sangat meminati bidang lakonan telah secara tersengaja membakar reban bersama ayam-ayam kesayangan ibunya gara-gara memberontak nak datang KL mencuba nasib.
Di KL, Jidin bertemu dengan Bob Dobot, seorang pelakon ekstra tapi berjiwa pelakon utama. Bob memiliki konfiden yang tinggi, badan yang gempal dan muka yang tak serupa Aaron Aziz. Dia bercita-cita untuk memegang watak hero, atau paling tidak pun, pelakon pembantu berdialog, satu hari nanti.
Jidin dan Bob Dobot berkawan baik, dan Bob menjadi mentor kepada Jidin yang cetek ilmu lakonannya. Kehidupan dunia glamor (glamor ke?) sebagai artis ekstra penuh dengan cabaran dan kadangkala cacian. Jidin dan Bob sering diberi tawaran watak lalu-lalang, berlegar-legar di belakang pelakon utama saja, baru nak selitkan dialog pengarah dah jerit “cut!”.

Dengan bantuan rakan mereka Jay-Z, Jidin dan Bob Dobot mendapat peluang berlakon dalam sebuah filem. Mereka bertemu Iskandar, seorang lagi pelakon ekstra tapi lebih kacak, lebih bergaya dan terlebih poyo. Jidin dan Bob sentiasa dibuli oleh Iskandar yang memandang rendah kepada mereka.


p/s: Sungguh kalau aku suka sesuatu citer atau barang atau apa pun aku akan review!tpi sungguh weii citer nie kelakar!!!

No comments:

Post a Comment