Sunday, June 14, 2015

Rampasan

Assalamualaikum..

Emmm..aku nak komen skit..eh bkn skit la kot pasal 2 isu rampasan oleh KKM ngan kastam yang tengah howt like goreng pisang skrg ni...

Aku bukan penjual..
Aku bukan pembeli barang2 tu jugak..
Aku bukan nak tutup periuk nasi orang..
Aku cuma ada pendapat aku sendiri..
Aku tak paksa orang terima pendapat aku.

Ok jom sembang..
Aku secara telusnya setuju dgn apa yang KKM buat. Ulang taip. Aku setuju dengan apa yg KKM buat. They rampas all the ubat2 and all the cosmetic yg xde pengesahan/kelulusan KKM tu.. Kemon pipel.. Benda tu betul kot.. Dia rampas benda yang xdapat kelulusan.. Ubat2an seme boleh ancam nyawa ok.. Then cosmetic2 yg xlulus oleh KKM tu boleh jahanamkan muka korang taw x..

Aku xcakap kosong..aku sendiri penah jadi mangsa...waaaaa gitu.. Eh ini serius ok.. Sblm ni aku penah pakai satu produl yg KKM xluluskn..cream 99..hahaha dengar nama pun dah pelik kan.. Tapi aku ttp pakai.. Memula pakai mula blengas skit.. Lepas seminggu kauuuu... Flawlessssssss... Mmg suci muci muka aku.. Kuar umh xpakai mekap pun konfidennnn... Hampir setahun aku pakai.. Aku bangga dgn ke flawlesssssan aku.. Sblum tu mmg ada keraguan bila org tny pakai apa..aku cite la..blablabla..bila org tny KKM lulus x..aku gelak2 ckp xtau..sungguh berani aku mmpertaruhkan mukaku kan...masa tu ada la takut bila pk..tp masa tu la bila kena puji balik haukkkkk... Sampaila one day my fren fwd keratan akhbar pasal cream racun.. N the worst is cream aku tu di tangga ke 2 ada merkuri yg bahaya.. Kau!!!! Dah sampai KKM kuar statement. Paper kuar artikel..mau xsenak perut aku.. Fikir pny fikir aku decide to stop.. Xpe la buruk sikit pun kan..

Dua mggu lepas stop..apa jadi.... Muka aku jadi macam tapak gunug berapi yg nak meletop.. Jerawat are everywhere..... Besar2.. Sakit sgt.. Pipi sampai bengkak2.. Malam2 aku tido sambil nangis.. Mmg aku yakin tu kesan aku stop cream racun tu.. Mr hubby pun xlalu nak cium pp aku gamaknya time tu.. Mmg teruk.. Bila benda tu dah sebati susah la aku nak elokkn balik muka aku.. Try and error product2 yg ada kelulusan.. Banyak aku cuba.. Safi, safi rania, olay,biore, cetaphill eh mcm2 lg la..yg organik xorganik..seme aku try..lg malu bila ada kwn kat opis tegur muka aku.. Hoihhh org da tegur maknanya da teruk hauk hazab ok..sgt.. Nak nangis rasaaa...sampai one day inlaw datang suggest aku amik cream utk susutkan jerawat.. Aku beli brand tu..ok..jerawat dah susut aku try set dia..n.. Alhamdulillah sampai arini aku pakai..-eh xnak bgtaw brand lah nnt org ckp aku saja nk promote..kahkahkah- hampir 3 bulan aku merana.tak selfie. Malu tgk muka sendiri. Benci tgk cermin..smpi tahap gitu okey..bahananya amik barang terlarang ni.. Same goes to ubat2 ni..punca aku gemuk. Jusmate 5 bangang tu!!aku consume xsmpi 2mggu..pastu xleh blah.. Aku stop. Start aku stop aku jadi pelahap nak mampus. Sumpah. Badan aku naik mennnnnddddadadakkk.... Eh jusmate 5 tu ada kelulusan x..dengarnya sedang disiasat skrg kn!!amek kau!! Sebab tu bila aku baca kes org ngamuk KKM rampas ubt xde kelulusan etc ni i was like.. Elok la tu.. Xde yg salah pun.

BUT

Kastam.
Oiiii kastam. Aku xsuka kau. Kenapa kau rampas barang2 tiruan mcm beg mcm kasut seme tu.. Kami ni rakyat marhaen..xmmpu nak pakai channel ori jauh lagi lv ori tak terbayang loubotin apatahlagi salvatore fergamo mahupun hermes..-betul ke aku eja ni-  Sodihhhhhh..paling mampu pun charles n keith jeee...jangan la macam ni..lain la they own designer da buat laporan pasal design dia dicetak rompak ke apa.. Ni sampai ke uptown korang rush.. Muaz xnak lak korang sita!! Babi r. Setan r. Tak patut laa..kamibrakyat marhaen pun ada napsu nak pakai beg2 design gitu.. Tp xmmpu.. Please la.. Gi buat keje lain pls..

APAPUN

Yea aku paham korang jalankan tanggungjawab. Symp. Aku pun symp. Tapi bila dah bukak bungkusan orang tu pandai2 la elok2 kn balik.. Ada brg org beli pakai duit. Bukan beli free..walau rm10 pun duit.. Yang kena maki nnti pekerja pos tu bukan korang kan.. So hormat la barang org kan..

Haish tu je nak komen.
Nnti sambung lagi.
Sebelum tu nah belanja muka dah kurang jerawat satu. Nnti kalau rajin aku cari muka masa kritikal..hahahaa..

1 comment:

  1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

    ReplyDelete