Wednesday, December 18, 2013

MEDAN part 1

Assalamualaikum korang!!!
yeay!! sekian lama tak bersiaran, aku nak bersiaran balik lah..
tapi ada ke yang nunggu ko pompuan wei...
tak pe la..sendiri baca sendiri tulis
sendiri senyum sendiri bengang..
apa-apa jela kan..

sebenarnya nak citer pasal MEDAN..
haaaaa gitu.. gi medan bulan 9 aritu kot..
hari ni baru nak up story...
lantak ko situ pompuan...
seme benda pun dah lupa agaknya..

tapi ada la sikit2 yang aku ingat boleh nak share2 ngan kengkawan kan..

Alhamdulillah kiteorang selamat pergi..
selamat balik..
selamat semuanya..

Citenya..
flight ticket seme beli awal.. almaklum la kan.. kalu nak beli rega biasa-biasa tu citer dia memang tak mampu lah kan.. kesudahannya beli yang promo aje..
ekceli tak rancang pun nak beli.. masa AA ngah buat promo tuh gatai2 tangan try... pastu macam murah je.. macam nak beli je.. last2 terbeli jugak..
terbeli yea..terbeli! aku tak sengaja beli.hahahhahaa

Flight seme dari penang sebab mak abah aku seme kat kampung kan..so lebih senang nak ke penang.. ni pun 2 tiket burn sebab adik aku ayie ngan sham tak jadi pergi.. tak dapat cuti kekdahnya... suka ati korang lerrr..TAPI bukan dua yea... 4 tiket burn sebab kebangangan aku jugak.. memula belikan aku ngn hubby punya tiket.. pastu baru buat mak ngan adik2 punya.. Konfident!! konfident ok...last2 sebulan terawal.. so tiket kiteorang yang bulan 10 burn la kisahnya.. itu dah satu bangang, satu lagi masa tak sama pulak.. aku ngan mr hubby flight kul 430 family lain kul 630.. tak kisahlah.. lagipun mak abah dah pandai..selalu gi kuching so no worry ((: pepandai la mak abah uruskan anak2 korang yea...bahahahahhaaha..

Opah...tinggal.. sian opah..); kalau ikutkan aku memang nak bawak opah.. tapi keadaan macam tak mengizinkan.. opah tak larat nak jalan jauh dah.. dah tak kuat macam dulu.. so transit opah kat umah pak ngah jap.. sian opah.. kak minta ampun tak leh nak bawak opah.. bukan tak mau.. tapi.. tu lah...hmmm..

Percutian yang kiteorang pergi ni jugak buleh diklasifikasikan sebagai family backpack...bahahaha...mampu???ngan orang2 tua aku bantai suh backpack. no travel agent. no booking no.no.nothing. yang ada abang hassan je.. sape abang hassan?? hahahahah dia abang kepada kawan mak aku.. mak aku kan keje kilang.. so ramai la kengkawan dari daerah sana.. sebab tu la no nothing pun macam tak pe.. padahal konfident...

Ok back to journey!

Flight kejap ajeee.. tak sempat nak lelap pun.. 45 minit je kot.. pastu sampai je aku ngan mr hubby gi lahap A&W.. rp.680000 ok makan berdua.. gitu... beratus ribu kau...hahaha
..pastu da kenyang brrruuuupppp... tunggu lagi.. pastu..nengok kat information screen dia tu flight diaorang da landed.. yeayyYY!!! tapi tunggu kat setengah jam sampai seme orang da kuar pun tak nampak pun sape sorang...aku da mula nak nangis.. ngan beg baju seme diaorang bawak sebab luggage masa pegi atas nama mak ngn lily aje.. cuak weh... hampir sejam tunggu nampak la batang idung seme.. rupanya memang la mak aku selalu naik flight gi kuching mana penah p luar negara lagi..so dia tak fill up form yang kena bagi kat kastam tuh...hahahahaha... aku pun lupa pesan.. pen sebatang.. ngan kastam langsung tak pedulik mak pak aku.. itu memang aku up set.. ngan 4 borang mak aku dok isi itu la yang jadi lambatnya... settle seme.. Alhamdulillah.. jejak kasih (LA SANGAT) kiteorang ni..

Berkumpulnya kiteorang terus menggagau nak call abang hassan.. dah hp memasing tak leh nak roaming.. nak main tenet boleh lak kan.. nak call tak leh.. mak aku tu dah la bangsa kalut.. dia punya kalut macam aku nak gam je mulut dia ikat ngan tali boh dalam guni...bahahahahah....mak...mak... last2 aku gi kat information counter mintak pinjam fon budak tu.. nasib baik dia ok.. dia tolong callkan so berjejak kasih? la pulak ngan abang hassan.. dia datang bawak avanza..secara dasarnya muat la..tapi yang tak dasarnya beg kiteorang tuh...hahahahahah berhimpitlah ceritanya... aku mewakili size yang paling "comel" kena dok depan.. yesssss!! aku suka sebab tak payah berhimpit...hahahaah..

Abang Hassan (AH) terus bawak kiteorang pegi hotel.. hotel bajet je. janji boleh tido, simpan barang ngan rehat2.. satu malam RM30.00 je.. kiteorang amik 3 bilik.. mak abah.. aku hubby..lily ngan kimi ngan adik pit...cumanya karen dia macam catu.. ada satu plug je tu pun dia boh plug tv.. siap ada caption "dilarang mencabut fius".kau ingat aku kisah??haruslah aku cabut jugak..giler tak cabut.. notty aku lagi...cammy aku lagi.. tabby hubby lg...harus aku cabutt...nasib jugak aku da beli traveler adapter tuh.. memang berguna...maceh...maceh.. untuk info2 di blog kawan2.. memang plug point dia tak sama ngan kita.. sila amik maklum yea..


Lepas check in.. simpan barang kuar nak makan malam.. makan kat restoran dekat ngan hotel je.. cara hidang dia, lauk fixed.. ada dalam 8 jenis macam tu..dia hidang..mana ko sentuh ko bayar..even sesudu kuah.. so be carefull kawan2... nak2 pulak kita dari Malaysia.. difikirnya kaya.. lagi di casnya ko.. ini pengalaman aku lah.. pengalaman korang tak tau..

Abis makan....discus, discus untuk perjalanan pastu balik otel tido sebab malam tu ujan... dingin kali malam itu..

Hari ke dua.....

nanti sambung eeh... jari cramp (:

1 comment:

  1. Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

    ReplyDelete